Verhuur
Vakantiewoningen
- Nièvre
- Saône-et-Loire
- Yonne
- Côte-d'Or

Chambres d'Hôtes
Logeren bij
- Vlamingen
- Nederlanders

Hotels wereldwijd

TGV
Vliegtickets
Reisbijstand &
Annulatieverzekering

Chambres d'Hôtes
Logeren bij
- Vlamingen
- Nederlanders

Bourgogne
Meren - Les Lacs
Canal du Nivernais
Morvan
Watervallen
Watersporten
Musea
Markten
Steden en dorpen

Provence
Vakantiewoningen

Diverse
sitemap
e-mail

Artikelen
Waterrecreatie
Lac de Pannecière
Lac des Settons
Lac St Agnan
Lac de Chaumeçon
Kanaal van Nivernais
Waterval van Gouloux
Waterval van Narvau
Vaarvakanties
Rondvaarten
Watersport
Rafting - Raft
Hydrospeed
Sport
Paintball
Quad
Paardrijden
Fietsen
Avontuur - Adrenaline
Skydiving
Paramotor
Elastiekspringen
Fomule 1 - Motorace
Deltavliegen
Ontspanning
Ezeltochten
Huifkartochten
Wandeltochten
Wandelreizen
Luchtsport - In de lucht
Bungeespringen
Helikopter vlucht
Ballonvaart
Parachutespringen
Parapente
Sportvliegtuigen
ULM vluchten
Zweefvliegen
Leuk met de kinderen
Guédelon
Wandelen met ezel
Huifkar uitstappen
Rondvaarten
Kastelen - Burchten
Chateau de Corbelin
Palais Ducal de Nevers
Abdijen - Basilieken
Abdij van Cluny
Basilique Ste Madeleine
Abdij van Fontenay
Abdij van Pontigny
Museums
Bibracte
Hospice de Beaune
Guédelon
Unesco Werelderfgoed
Abbaye de Fontenay
Basiliek van Vezelay
Steden en Dorpen
Cluny
Beaune
Magny-Cours - F1
Vézelay
Montbard
Treigny
Pontigny

Wandelreizen - Wijnwandelen - Wandel Arrangementen

Individuele wandelreis  8 dagen – 7 nachten
Wandelen in Nièvre - Natuurpark de Morvan

Sur Yonne ligt in een prachtig coulissen-landschap met kleinschalige veeteelt. Het is 2½ ha groot, met 360 m rivieroever, 3 bronnen en een vijver. Het is rustig gelegen net buiten het gehucht Bellevault (6 huizen) in de gemeente Epiry.
Het natuurpark de Morvan (tot 900 m hoogte) is een zeer rustig en gevarieerd gebied met veel eiken- en beukenbossen, eindeloos veel meertjes, stroompjes en bronnen. De snel­stromende rivier de Yonne ontspringt in de Morvan en stroomt via het Lac de Pannecière langs Sur Yonne naar het noorden en voegt zich samen met de Seine.
De Morvan is een regionaal natuurgebied van 50 bij 70 km wat voor de helft uit bos bestaat en ligt in het hart van de Bourgondië. Sur Yonne ligt in het lage gedeelte, de Bas-Morvan, op 220 m hoogte. Hierdoor hebben wij een aanzienlijk beter klimaat dan de Haut-Morvan. In het voorjaar bloeien er op ons terrein diverse orchideesoorten. De bermen blijven het hele seizoen een lust voor het oog.
De dichtsbijzjnde stad is Corbigny op 10 km afstand; met 1800 inwoners klein maar toch levendigDoordat het een regionale functie vervult zijn er verrassend veel winkels.

Wandelen

Onze wandelingen gaan door een fraai coulissen-land­schap van bossen afgewisseld met weilanden, en dikwijls langs water. De wandeling over het aquaduct van Montreuillon en langs het kanaal du Nivernais mag u zeker niet missen.
In onze bibliotheek vindt u een ordner vol met wandelingen, variërend van 1 tot 6½ uur. Diverse wandelingen starten van huis uit en zijn in het Nederlands beschreven. Op korte reisafstand zijn wandelingen te maken die ook vaak wat pittiger zijn en door de Haut Morvan voeren. De wandelmapjes en wandelkaarten bieden wij u in bruikleen aan. Wij maken u graag wegwijs.
En wilt u een dag niet wandelen? De kajakverhuurder zit op loopafstand, en er zijn op Sur Yonne fietsen te huur. In de bibliotheek vindt u diverse ordners met informatie over beziens­waardig­heden. Maar ook een dag met een boek op het terras behoort tot de mogelijkheden. De bibliotheek is ruim met boeken voorzien!

Sur Yonne

Het hotel heeft de knusse uitstraling van een chambre d´hotes. Op de eerste verdieping van het hoofdgebouw bevinden zich zes hotelkamers.
De vier chalets bieden veel privacy. Ieder chalet heeft een eigen terras. De chalets bieden u dezelfde faciliteiten als het hotel. Zij beschikken alle over een slaapkamer en badkamer met douche en toilet.
De camping met tien plekken van 120 m2 ligt gescheiden van het hotel. Het is een natuurlijk, iets glooiend terrein omgeven door houtsingels en met enkele prachtige grote oude eiken.
Het Menu du Jour is een dagelijks wisselend Bourgondisch driegangen menu; u vindt het dagelijks genoteerd op het krijtbord voor het restaurant. In overleg houden wij rekening met vegetarische wensen. U kunt eten aan de gezamenlijke grote eettafel of intiem met zijn tweeën aan een tafeltje. Wij adviseren u graag over de wijn die wij betrekken bij kleine wijnboeren uit de streek van de Bourgogne of Loire.

Voor meer informatie en boekingen raadpleeg volgende website :

http://www.wandelvakantie.info/w36/frankrijk/r-w36-fr-wi.htm

Individueel  wandelarrangement 6 nachten – 7 dagen
Wandelen in Nièvre - Parc du Morvan

De Morvan is een prachtig uitgestrekt natuurgebied in het hart van de Bourgogne. De Bourgogne is in ieder jaargetijde aantrekkelijk door een zacht landklimaat.
Ouroux-en-Morvan is een vriendelijk en levendig puur Frans dorp midden in de bosrijke natuur van de Morvan. Het dorp telt 650 inwoners en heeft alle noodzakelijke voorzieningen, én een echte Franse brasserie waar je ook heerlijk kunt eten of op het terras kan zitten.
Er is veel ongerept natuurschoon, het gebied is heuvelachtig met veel bossen en weiden, gescheiden door mooie kronkelige weggetjes en woeste stroompjes. Het is een ideale plek voor rustzoekers, natuurliefhebbers en wandelaars.

Wandelentochten vanuit uw logeeradres

Wij hebben voor u een arrangement samengesteld met een variatie aan wandelingen en geschikt voor ieders budget. U maakt gebruik van duidelijk omschreven wandelroutes die variëren van 5 tot 17 km. Het arrangement bestaat uit 6 dagen, ingaand de dag die u wenst.
Tijdens het wandelarrangement kunt u uw tijd en schema inrichten naar eigen wens. Zo kunt u ook een stedentrip maken, een bezoek brengen aan museum Bibracte, of goede Bourgondische wijn proeven bij de wijncave in het dorp.

Wandelarrangement

Met het luxe wandelarrangement heeft u een goed verzorgde wandelvakantie waarbij u logeert in een luxe kamer met eigen badkamer (toilet, douche en wastafel). De kamer heeft een tweepersoonsbed en een zitje. Het diner bij aankomst en de dag voor vertrek is inbegrepen. Verder wordt er elke dag voor u een lunchpakket gemaakt.
Bij het luxe-wandelarrangement kunt u ook kiezen voor overnachting in een gîte (vakantiehuis). U heeft dan alle comfort van een eigen vakantiewoning, zoals tv met dvd, radio, keuken en aparte woon- en slaapkamer. Verder is hetzelfde inbegrepen als bij de luxe kamer. De ingangdatum voor een arrangement in de gîte is zondag.
U kunt tegen meerprijs in overleg gebruik maken van het diner of u bereidt zelf uw maaltijd in de gastenkeuken. Tevens kunt u in de omgeving naar een van de restaurants.

 Logeren bij Ambiance Morvan

Ambiance Morvan ligt in het dorp Ouroux-en-Morvan en onderscheidt zich door het familiale karakter en ontspannen sfeer. Wij beschikken over sfeervolle kamers en twee comfortabele gîtes.
Achter ons huis is een prachtige, gezellige Franse cour waar u heerlijk kunt genieten van de rust.
De gezellige salle de jour heeft naast informatie over de omgeving ook een Franse tv, en dvd/cd installatie. Ook hebben we een speel- en leesruimte. WiFi aansluiting ontbreekt niet om het weer in de gaten te houden of het thuisfront te melden hoe het gaat. U kunt gebruik maken van een wasmachine in een algemene ruimte.

Voor meer informatie en boekingen raadpleeg volgende website :

http://www.wandelvakantie.info/x281/frankrijk/r-x281-fr.htm

Individuele wandelarrangementen  6 nachten – 7 dagen
Wandelen in natuurpark de Morvan -  Het groene hart van de Bourgogne

Wie Bourgogne zegt, zegt wijn, overvloed, goed eten. Want wat kan er Bourgondischer zijn dan Bourgogne zelf? De regio biedt echter nog veel meer. De wijnstreken zijn gezellig druk, en een paar kilometer daar vandaan laat u de mensen achter je en ben je alleen met de natuur.
Het regionale natuurpark de Morvan is het groene hart van de Bourgogne. Het is een ruig, dicht bebost gebied met woeste beken en riviertjes. De Morvan is bijna net zo groot als de provincie Drenthe. Het natuurpark is in 1974 opgericht en bestaat uit zo'n honderd gemeenten. Aan de randen van de Morvan liggen de stadjes Avallon, Autun, Vezelay en Sauileu. Deze stadjes met veel cultureel erfgoed zijn zeer de moeite waard om te bezoeken.
In de Morvan liggen zes stuwmeren (lacs). Deze stuwmeren zijn vooral belangrijk voor het toerisme, de drinkvoorziening, als rustplaats voor vogels op doorreis en voor het opwekken van energie door waterkracht.
Vergeleken met Nederland kent het klimaat hier meer uitersten. Het voorjaar is fantastisch, maar kort en grillig. Het kan dan heel warm zijn, en de volgende dag kan het zo maar sneeuwen. In juli en augustus is het warmer dan in Nederland. Het wil er dan soms ook wel eens flink onweren en regenen. De herfst duurt in de Morvan het langst. Het is hier dan een waar spektakel met rode, gouden en groene kleuren.

Wandelen

U kunt in het natuurpark de Morvan heerlijk wandelen. Langs weilanden, van dorp naar dorp, langs de overblijfselen uit het Keltische tijdperk en niet te vergeten door de uitgestrekte bossen, ver weg van alle drukte. Wij hebben inmiddels een vijftiental wandelroutes uitgezet die u zeer aan zullen spreken. Veel variatie is in de wandelingen opgenomen, met de nadruk op plaatselijke beziens­waardig­heden en aangename uitzichten. Bijna alle wandelingen beginnen en eindigen bij ons hotel-restaurant.
In een overzichtelijke map krijgt u alle wandelroutes en info over de omgeving tot uw beschikking.

Chalet du Montal

Bij het dorp Dun-les-Places ligt hotel-restaurant-camping le Chalet du Montal, dat door Nederlanders wordt beheerd. Chalet du Montal is idyllisch gelegen in het groen en ligt pal naast het riviertje de Cure. Het hotel heeft 2, 4 en 6 persoons­kamers.
Het restaurant heeft een Franse keuken. In de menu's zijn specifieke streek­producten verwerkt, waardoor de keuken ook door de Fransen zelf hoog wordt gewaardeerd.
Chalet du Montal biedt 's zomers volop mogelijkheden om buiten, op de verschillende terrassen te dineren. Het Chalet beschikt ook over een terras beneden aan de rivier. Vooral 's avonds straalt dit terras een sfeervol geheel uit.

Voor meer informatie en boekingen raadpleeg volgende website :

http://www.wandelvakantie.info/x714/frankrijk/r-x714-fr.htm

 

Wijnwandelen in Bourgondië - Wijnwandelreizen
Culinaire wandelreis met wijnproeverijen

De Côte d’Or is één van de vermaardste wijngebieden van de Bourgogne en brengt een indrukwekkend lijstje Grand Crus voort. We wandelen zowel in de Côte de Nuits, met z’n krachtige rode wijnen, als in de Côte de Beaune, beroemd om z’n droge witte. Naast de glooiende wijngaarden vind je in dit prachtig wandelgebied groene, vaak beboste heuvels en kleine dorpjes met mooie oude huizen waar het dagelijks leven rustig zijn gang gaat.

Dag 1: In de late namiddag spreken we af in een gemoedelijk dorpshotelletje in Vougeot. We maken kennis met de begeleidster, krijgen introductie over de Bourgognewijnen en genieten van een eerste diner.

Dag 2: Wandeling door de beroemde wijndorpjes Chambolle-Musigny. Door heuvels dalen we af naar het dorpje Morey-Saint-Denis. Terug in Vougeot, brengen we een bezoek aan het beroemde Clos Vougeot, de ‘tempel’ van de Bourgognewijnen.

Dag 3: Wandeling langs enkele van de beroemdste wijngaarden ter wereld en via het mooie achterland van de Hautes Côtes de Nuits. We nemen de auto naar Vosne-Romanée, waar ’s werelds duurste wijnen vandaan komen. We passeren de wijngaarden van la Romanée-Conti, Romanée Saint-Vivant, Richebourg en La Tâche. De wandeling voert verder door de Hautes Côtes de Nuits, waar niet alleen druiven groeien maar ook fruit als zwarte bessen (waarvan de crème de cassis gemaakt wordt) en waar zich uitgestrekte bossen bevinden. Op ons pad liggen de pittoreske dorpjes Concoeur en Corboin. In Vosne-Romanée wagen we ons aan een wijnproeverij.

Dag 4: Transfer naar Meursault en zo zijn we in de Côte de Beaune aanbeland. Vanaf het uitzichtpunt St. Christophe, nabij Meursault, wandelen we door bos en wijngaarden naar Hameau de Blagny en verder naar Puligny-Montrachet voor een wijnproeverij en een lunch op wijndomein Olivier Leflaive. Vervolgens beklimmen we de heuvel Montrachet waar een reeks beroemde Grand Cru wijngaarden liggen, waaronder de witte Montrachet. Boven zien we het dorp Gamay in de verte liggen.

Dag 5: Schitterende wandeling door de Côte de Beaune vandaag, door het gebied dat van witte naar rode wijnen overgaat, een kwestie van ‘terroir’. We passeren de rode-wijndorpjes Pommard en Volnay en de pittoreske dorpjes Monthélie en Auxey-Duresses. Terug in Meursault is er opnieuw een wijnproeverij en een kelderbezoek.

Dag 6: Via Auxey-Duresses wandelen we naar hoger gelegen gebied en het dorpje Saint-Romain. Het is nu nog minder bekend maar begint een goede reputatie te krijgen. We genieten ‘s avonds van ons laatste diner in Meursault.

Dag 7: Ontbijt en vertrek.

Voor meer informatie en boekingen raadpleeg volgende website :

http://www.andersreizen.be/nl/Reis-Detail/Groep/12fr109.aspx

 

Frankrijk - Côte d’Or  wijnwandelreis, 7 dagen
Langs de Route des Grands Crus, wijnwandelvakantie langs chambre d'hôtes

Heerlijk wandelen door een heuvelland vol historie en bekende namen, zoals Pommard en Nuits St.Georges. Afwisselend door glooiende wijngaarden van bekende Grands Crus, oude eikenbossen en kleine, stille dorpjes. Ook een bezoek aan het prachtige, middeleeuwse Beaune. Overnachten in sfeervolle onderkomens met goede restaurantjes in de buurt voor een uitstekend Bourgondisch maal.

Uniek aan deze reis

  • wandelweek tussen de wijngaarden van de 'Gouden Helling'
  • proef de Grand Crus van Aloxe en Meursault
  • enkele proeverijen en lunches inbegrepen
  • bezoek aan Beaune

Een bijzonder smakelijke wandelreis, niet ver van huis, door één van de beroemdste wijnstreken van Frankrijk. Al sinds de Romeinen heeft het geestrijk vocht hier voor ruime inkomsten gezorgd. Niet voor niets wordt deze welvarende streek de ‘Côte d’Or’ ofwel vrij vertaald de ‘gouden helling’ genoemd. In het prachtige, golvende heuvelland van de Côtes de Nuits en de Côtes de Beaune maakt u fraaie en afwisselende wandelingen door glooiende wijngaarden van beroemde Grands Crus, oude eikenbossen en kleine, stille dorpjes. U trekt langs fameuze wijngaarden van de wereldvermaarde Grands Crus van Pommard, Aloxe-Corton, Meursault en vele anderen. U passeert wijndorpjes als Chambolle-Musigny, Morey-St. Denis, Clos Vougeot en ook Beaune, de ‘hoofdstad’ van de Bourgondische wijnen, bezoekt u. Onderweg zijn voor u enkele wijnproeverijen gereserveerd. Proef, vergelijk en prop in uw dagrugzak een fles verrukkelijk Bourgondisch nat. Weer eenmaal op weg ontdekt u dat naast de wijn ook de vele monumentale kastelen en abdijen bijdragen aan het ‘bouquet’ van deze heerlijke streek. U overnacht in sfeervolle chambres d'hôtes.
Deze tocht is ook geschikt voor mensen die niet zo goed Frans spreken, vanwege de regelmatige aanwezigheid van de Nederlandse Monica van der Stap, wijnkenner, die al jaren in de streek woont.

Voor meer informatie en boekingen raadpleeg volgende website :

http://www.snp.nl/reis/frankrijk/cote_d_or_wijnwandelreis

Saône et Loire
Frankrijk - Tour de France, Morvan, 5 dagen

Parc naturel du Morvan, Kelten en Romeinen, wandelvakantie vanuit chambres d'hôtes

Het Parc naturel du Morvan biedt in de hoge beboste heuvels een waar wandelparadijs. Keltische overblijfselen bij de hoogste top, Romeins Autun en de wijngaarden rond Beaune zorgen voor afwisseling tijdens uw verblijf. Bij de Nederlandse eigenaren Jeroen en Marion zult u zich zeker thuis voelen. Ze weten alles van de omgeving en wandelen. De riante tuin met zwembad, heerlijke maaltijden en kamers met eigen opgang zorgen voor een heerlijk verblijf.
Deze reis kunt uitstekend combineren met andere arrangementen tot een ware ’Tour de France’.

Uniek aan deze reis

  • groen wandelgebied niet ver van huis
  • verblijf in de natuur
  • gastvrije ontvangst

De Bourgogne is één van de meest geliefde streken van Frankrijk vanwege de gastronomie, de rijke geschiedenis en het gevarieerde landschap. In het hart van de Bourgogne ligt de Morvan, een uitgestrekt natuurpark waar eikenbossen doorsneden worden door riviertjes en waar in de dorpen de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Nabij de hoogste top de 900 m. hoge Mt. Beuvray, is nog een oude Keltische nederzetting te bewonderen. Tijdens de wandelingen staren nieuwsgierige koeien u vanaf glooiende velden aan en de kans is groot dat een hert uw pad kruist. In de zomer wordt het gebied opgeluisterd met diverse festivals en brocante markten.
Uw accommodatie ligt in het dorpje Lucenay l’Eveque, aan de rand van Parc Regional de Morvan en nabij de wijnstreek van de Côte d'Or, de goudkust. En de wijnstreek doet zijn naam eer aan, de schilderachtige dorpjes illustreren het rijke verleden èn heden: karaktervolle wijnen gemaakt op prestigieuze chateaux. Neem voor een paar dagen de Bourgondische levensstijl over en geniet van het goede dat het leven te bieden heeft.

Voor meer informatie en boekingen raadpleeg volgende website :

http://www.snp.nl/reis/frankrijk/tour_de_france_morvan

 

 

 

BOURGOGNE - BOURGONDIË

Vakantiewoningen - B&B - Gastenkamers