Verhuur
Vakantiewoningen
- Nièvre
- Saône-et-Loire
- Yonne
- Côte-d'Or

Chambres d'Hôtes
Logeren bij
- Vlamingen
- Nederlanders

Hotels wereldwijd

TGV
Vliegtickets
Reisbijstand &
Annulatieverzekering

Chambres d'Hôtes
Logeren bij
- Vlamingen
- Nederlanders

Bourgogne
Meren - Les Lacs
Canal du Nivernais
Morvan
Watervallen
Watersporten
Musea
Markten
Steden en dorpen

Provence
Vakantiewoningen

Diverse
sitemap
e-mail

Artikelen
Waterrecreatie
Lac de Pannecière
Lac des Settons
Lac St Agnan
Lac de Chaumeçon
Kanaal van Nivernais
Waterval van Gouloux
Waterval van Narvau
Vaarvakanties
Rondvaarten
Watersport
Rafting - Raft
Hydrospeed
Sport
Paintball
Quad
Paardrijden
Fietsen
Avontuur - Adrenaline
Skydiving
Paramotor
Elastiekspringen
Fomule 1 - Motorace
Deltavliegen
Ontspanning
Ezeltochten
Huifkartochten
Wandeltochten
Wandelreizen
Luchtsport - In de lucht
Bungeespringen
Helikopter vlucht
Ballonvaart
Parachutespringen
Parapente
Sportvliegtuigen
ULM vluchten
Zweefvliegen
Leuk met de kinderen
Guédelon
Wandelen met ezel
Huifkar uitstappen
Rondvaarten
Kastelen - Burchten
Chateau de Corbelin
Palais Ducal de Nevers
Abdijen - Basilieken
Abdij van Cluny
Basilique Ste Madeleine
Abdij van Fontenay
Abdij van Pontigny
Museums
Bibracte
Hospice de Beaune
Guédelon
Unesco Werelderfgoed
Abbaye de Fontenay
Basiliek van Vezelay
Steden en Dorpen
Cluny
Beaune
Magny-Cours - F1
Vézelay
Montbard
Treigny
Pontigny

Paintball in de Morvan

Bij volgende organisaties kan u terecht om te paintballen  in de Morvan :

Parc Aventure des Châtelaines
Route des Châtelaines
89200 AVALLON
Tél. 03 86 33 38 38
Email : contact@abloisirs.com
http://www.abloisirs.com/paintball_morvan.php

Parc Aventure
Route des Châtelaines
89200 AVALLON
tél : 03 86 31 90 10
fax : 03 86 33 36 73
http://www.loisirsenmorvan.com/paint-ball.htm

OKHEANOS concept loisirs
Bornoux

58230 DUN-LES-PLACES
Tél. : 03 86 84 60 61
Fax : 03 86 84 69 30
E-mail : infos@okheanos.com
http://www.okheanos.com/paintball.html

GPS Lat : 47° 18' 27" Lg : 04° 01' 55"
Kamel OUABDESSELAM
Gérant - Moniteur diplômé d'état
CAP EXTREME
Le Bourg
58140 Brassy
Tél. : 03 86 22 23 24
Port. : 06 83 49 51 17
http://www.cap-extreme.com/activites/id:3/

Paintball is een vrij nieuwe sport, overgewaaid uit de Verenigde Staten, waar het voor het eerst gespeeld werd in de jaren 80. Het is de bedoeling dat men elkaar beschiet met verfballetjes (gevuld met gelatine).

In 1970 vond James Hale van Daisy Manufacturing het eerste paintballgeweer uit. Dit geweer was ontwikkeld voor boeren om bomen en vee te markeren. Het eerste paintballspel werd in New Hampshire gespeeld in 1981 door Bod Gurnsey, Hayes Noel en Charles Gaines.

De kracht achter de balletjes is niet gering, vooral vanaf korte afstand. Een schot op het lichaam kan pijnlijk zijn. Niet zelden heeft een speler een blauwe plek na het schot. Een schot op het hoofd kan zelfs ernstige verwondingen veroorzaken, vooral van dichtbij. Daarom zijn gelaatsmaskers verplicht bij paintball.

Er bestaan spelen voor zowel de recreatieve als de professionele gebruiker.

  • Total elimination/Team Deathmatch: Dit is veruit het meest gespeelde spel bij paintball. Het spel bestaat uit twee groepen die elkaar proberen uit te schakelen door ieder lid van de tegenpartij af te schieten.
  • Capture the flag: In beide kampen wordt een vlag gelegd. De doelstelling van dit spel is om de vlag van de tegenpartij te veroveren en in het kamp te brengen. De partij die als eerste de vlag van de tegenpartij in het eigen kamp weet te brengen is de winnaar.
  • Central flag: In het midden van het speelveld is een vlag verstopt. Beide partijen trachten de vlag zo spoedig mogelijk te lokaliseren en te veroveren. Ook in dit geval is de partij die als eerste de vlag binnenbrengt de winnaar.
  • Presidentenspel: Ieder team heeft een president. Als de president 'out' is, dan is het spel afgelopen. Dit is een tactisch spel, omdat het doel is om de president of VIP te beschermen.
  • AU-game: Lijkt op de variant Total Elimination/Team Deathmatch, maar een speler is niet uitgeschakeld nadat hij geraakt is. Pas wanneer een speler 'Au' roept is hij uitgeschakeld. Het team waarvan de laatste speler overblijft is het winnende team.
  • Free-For-All/Last man standing: Dit speltype is in principe gelijk aan Total Elimination/Team Deathmatch. Het verschil is dat iedereen ieder voor zich speelt en niet in teamverband zoals in het andere speltype.

Spelsoorten

  • Sup'air: ieder team heeft 7, 5, 3 en soms ook 1 speler(s). Het veld is gevuld met opblaasbare kussens, de vormen ervan zijn verschillend in spiegelbeeld; je hebt driehoeken (dorito's) en lange balken met blokken er tussen (snake). Voor sup'air zijn elektronische wapens (markers) zoals angels en ego's (merknamen) noodzakelijk
  • Woods: dit is de meest gespeelde variant van paintball. Andere benamingen zijn onder andere: Mil-sim, Scenario gaming.

Dit speelt zich hoofdzakelijk in bossen af, maar kan ook in stedelijke omgevingen gedaan worden. Er wordt vaak zo realistisch mogelijk gespeeld. In "woods" wordt vooral gespeeld met mechanische paintballmarkers, maar het kan net zo goed met elektronische markers.

De paintball-ballen
Veel mensen noemen het verfballen, hoewel dit niet helemaal klopt. De ballen zijn gemaakt van gelatine. Dit wordt ook gebruikt voor omhulsels van capsules (pillen). De eigenschappen hiervan zijn, dat het oplost als het in aanraking komt met water. Het is daarom ook van groot belang, dat je de ballen koel en droog bewaart. Zachte ballen zullen snel kapot gaan in de loop. Er staat namelijk wel 60 bar op zo'n CO2-patroon. Binnenin zit een vloeistof die ook gemaakt is van gelatine, waarbij ze een kleurstofje hebben toegevoegd. De ballen zijn dus biologisch afbreekbaar en tasten daardoor de natuur niet aan. Je kunt ze zelfs opeten (al smaken ze niet zo lekker). Een ander voordeel is, dat je het heel gemakkelijk uit je kleren kan wassen(het is dus geen verf!). De ballen hebben ongeveer een diameter van een centimeter (kaliber .43), of een diameter van 1,73 centimeter (kaliber .68).
Type Markers (wapens)

Er zijn twee soorten markers of wapens, elektronische en mechanische.

  • Elektronische markers: elektronische markers hebben als voordeel dat ze meestal veel meer ballen in korte tijd schieten, tot ongeveer 30 ballen per seconde (magazijn boven op de marker). De tijd is vaak gelimiteerd door de hopper. Op de meeste toernooien is de limiet echter 15 ballen per seconde en sinds seizoen 2009 is het in Europa (Millennium Series) 12 ballen per seconde. Deze markers hebben dan ook een chip in de grip zitten die je kunt instellen op ramping of semi. Semi bestaat eruit dat je bij elke tik op de trekker een bal wegschiet. Ramping is half semi en half volautomatisch b.v. bij 4 keer schieten per seconde gaat de marker over op volautomatisch met het ingestelde aantal ballen per seconde. Er bestaat ook de mogelijkheid tot automatisch, maar de schietmogelijkheden zijn afhankelijk van de chip die in de marker zit. Deze marker heeft meestal ruimte voor twee vingers en kan dus twee keer zo snel schieten doordat men beide vingers kan gebruiken. Bij elektronische is het niet de trekker maar de chip die schiet.
  • Mechanische markers: mechanische markers schieten meestal niet zo snel doordat ze maar een trekker hebben voor één vinger. Mechanische markers zijn niet computergestuurd, dus zonder chip. In mechanische markers zitten meer bewegende delen. Sommige mechanische markers hebben een responsive trigger of een E-grip waardoor dezelfde fire rates te behalen zijn als met een elektromarker. het grote verschil is dat de mechanische markers vaak zwaarder zijn en iets minder zuiver schieten dan de elektromarkers.

 

 

 

 

 


   

 

   

 

   

 

BOURGOGNE - BOURGONDIË

Vakantiewoningen - B&B - Gastenkamers