Verhuur
Vakantiewoningen
- Nièvre
- Saône-et-Loire
- Yonne
- Côte-d'Or

Diverse
Hotels wereldwijd
TGV
Vliegtickets
Reisbijstand &
Annulatieverzekering

Chambres d'Hôtes
Logeren bij
- Vlamingen
- Nederlanders

Bourgogne
Meren - Les Lacs
Canal du Nivernais
Morvan
Watervallen
Watersporten
Musea
Markten
Steden en dorpen

Provence
Vakantiewoningen

Diverse
sitemap
e-mail

Artikelen
Waterrecreatie
Lac de Pannecière
Lac des Settons
Lac St Agnan
Lac de Chaumeçon
Kanaal van Nivernais
Waterval van Gouloux
Waterval van Narvau
Vaarvakanties
Rondvaarten
Watersport
Rafting - Raft
Hydrospeed
Sport
Paintball
Quad
Paardrijden
Fietsen
Avontuur - Adrenaline
Skydiving
Paramotor
Elastiekspringen
Fomule 1 - Motorace
Deltavliegen
Ontspanning
Ezeltochten
Huifkartochten
Wandeltochten
Wandelreizen
Luchtsport - In de lucht
Bungeespringen
Helikopter vlucht
Ballonvaart
Parachutespringen
Parapente
Sportvliegtuigen
ULM vluchten
Zweefvliegen
Leuk met de kinderen
Guédelon
Wandelen met ezel
Huifkar uitstappen
Rondvaarten
Kastelen - Burchten
Chateau de Corbelin
Palais Ducal de Nevers
Abdijen - Basilieken
Abdij van Cluny
Basilique Ste Madeleine
Abdij van Fontenay
Abdij van Pontigny
Museums
Bibracte
Hospice de Beaune
Guédelon
Unesco Werelderfgoed
Abbaye de Fontenay
Basiliek van Vezelay
Steden en Dorpen
Cluny
Beaune
Magny-Cours - F1
Vézelay
Montbard
Treigny
Pontigny

Het kasteeltje van Champallement
Donatienne van Caillie
Château de Champallement
Nièvre  - Frankrijk
Vakantie bij vlaamse huiseigenaren

http://www.manoir-champallement.com/
 
Welkom

Welkomin het vredige Champallement ...

Champallement, rustig dorpje gelegen op het platteland in het hart van Nievre en Bourgogne. Kom genieten van een rustig verblijf in onze gastenkamers of het appartement in het kasteel.

Het landschap biedt een uitzonderlijk zicht over de velden van Nievre en over de Morvan. Het is een buitengewoon gebied om grote bossen en archeologische landschappen te ontdekken.

Voor wie interesse heeft in gastronomie of wijn, sport of cultuur, heeft de streek vele troeven. Alles wordt u aangeboden, reik uw hand uit om de vruchten van onze streek te plukken...

Ontdek de mogelijkheden die de streek te bieden heeft en de geschiedenis van het duizendjarig kasteel.

Aarzel niet ons te contacteren indien u vragen hebt, wij staan volledig tot uw beschikking.


Het kasteeltje van Champallement :
Coordonnées GPS : N47°13.925 – E003°29386

Beschrijving van de gastenkamers :

Het kasteel heeft vier 4 gastenkamers, gelegen op de eerste en tweede verdieping.

Beschrijving: http://www.manoir-champallement.com/images/base/espaceur.gif

           

- Eerste verdieping :
De eerste verdieping bevat 3 zeer mooie kamers met een frans plafond en terracottategeltjes in oude stijl.

Kamer du Marquis, Zeer grote kamer ten oosten met een fantastisch uitzicht op het platteland van de Nièvre en de Morvan. Ze bevat een groot baldakijne bed van 180cm breed en een badkamer met een stijlbad , een douche en een aparte wc.

De Naamse kamer ten oosten van het gebouw heeft een prachtig zicht op het platteland van Nievres. Zet bevat 2 bedden in acajou en heeft een aparte private badkamer met douche, lavabo en WC.

De Brugse kamer is groter en bevat 2 bedden in acajou Charles X stijl en heeft eveneens een mooie morvandelle open haard. Ze heeft rechtstreeks toegang tot een grote badkamer met douche, lavabo en WC. U hebt een zicht op de tuin en het heuveltje van Montenoison.

- De veertiende eeuwse toren :

In een veertiende eeuwse toren bevindt zich de kamer van Tristan et Iseult. Met zijn private tuin heeft deze kamer alles om u een rustig en koninklijk verblijf te doen beleven.
U hebt eveneens een adembenemend zicht op de Morvan ten oosten.

Het oude lage plafond met dikke balken en het pleisterwerk geven aan de kamer een sfeer van toen met modern comfort.

De douchekamer is geopent deeltelijk naar de kamer en heeft een zicht op het landschap.
De kamer bevat een dubbel bed. Indien gewenst kunnen de gasten ook toegang krijgen tot een private bibliotheek, mits een kleine bijdrage.

De gasten kunnen van het salon met een meesterlijke open haard genieten. Om hun verblijf zo aangenaam mogelijk te maken kunnen de gasten van de keuken gebruik maken om een lekkere maaltijd klaar te maken.

Al onze gasten kunnen van de tuin genieten om te rusten, van het zicht te genieten, te lezen of om hun maaltijden te gebruiken.
Ook zijn er de volgende spelen ter beschikking: een ping-pongtafel, een tafelvoetbal, een badminton-net en een kinderschommel. Ook fietsen zijn ter beschikking van onze gasten.

U kunt één maaltjid voor de eerste nacht reserveren.

Het is mogelijk de hele kasteel te huren. Neemt u hiervoor gewoon contact op

Muziek


Muziek in intimiteit.
Indien u een concert of een musikaal weekend wenst te organiseren, beschikt het kasteel over een piano “demi queue Petrof” met een zeer aangename accoustiek. Voor zulk een evenement kan de woonkamer tot veertieg personen zitten. De musiekliefhebbers kunnen ter plaatse logeren.

Bridge


Het kasteel van Champallement beschikt over meerdere mogelijkheden om evenementen te organiseren zoals trouwfeesten, seminaries, kunst sessies, musikale weekends, bridgeverblijven en elk ander project waarin u interesse kan hebben.

 

De streek …

- Het dorp Champallement ligt op een hoogte, die de omgeving domineert. De huizen liggen verspreid in het groen met prachtige bomen zoals een eeuwenoude linde. Het dorp is omringd door bossen.

Het kasteel van Champallement lieg aan de rand van het dorp en geniet van een vrij uitzicht over de streek en de bergen van de Morvan.
Bovendien heeft het dorp Champallement een groot historisch belang door de aanwezigheid van de gallo-romeinse site van Compierre op nauwelijks één kilometer afstand. Deze site kan gratis bezocht worden en sedert de zomer van 2003 worden er één keer per maand geleide bezoeken georganiseerd. Men vindt er rust en natuur, ideaal voor wandelaars.

- Voor sportieve mensen is er een tennisterrein op 6 km in Brinon-sur-Beuvron. Wandelingen te paard worden georganiseerd op 5 km.
Zeilboten kan men huren aan het meer van Vaux op 15 km www.bourgogne-france.com. Lessen worden er eveneens georganiseerd door de Fédération Française de Voile.Tenslotte kan men zwemmen in de verschillende meren van de omtrek.
Ter plaatse zijn er fietsen beschikbaar voor de gasten.
Tafeltennis, tafelvoetbal en badminton (voor kinderen) zijn voorzien.

Voor fietsers en wandelaars zijn talrijke circuits de streek uitgestippeld. Voor de durvers worden afdalingen voor rafting en kano-kayak georganiseerd in de streek van de Morvan. Meer informatie vindt u op de sites www.abloisirs.com en www.parcdumorvan.org

Vissers kunnen , tegen betaling van enkele euros, gebruik maken van de gemeentelijke vijver die net buiten het dorp ligt.

Hou je van rommelmarkten, er gaat geen weekend voorbij zonder een “vide grenier” in de dorpen in de omtrek. Elke week worden markten gehouden in de naburige steden Brinon-sur-Beuvron, Prémery, Corbigny waar u streekprodukten vindt.
Champallement organiseert een “vide grenier” begin juli. Een verbroederingsmaaltijd op het dorpsplein brengt de inwoners en de gasten in het dorp bijeen op 14 juli, de nationale feestdag. De avond wordt afgesloten met een vuurwerk op het meer of voor het kasteel.

Voor de wijnliefhebbers, Champallement ligt in het centrum van de grote wijnstreken zoals Chablis, Sancerres en Pouilly en op minder dan 20 km van de Caves Tannaysiennes (kelders van Tannay), die dateren uit de XVIde eeuw. De wijnkelders en zijn goede wijnen zijn een bezoek waard.

En voor hen die gewoon willen uitrusten, is het dorp een echt oord van rust. Het volstaat je neer te zetten en het prachtige uitzicht te bewonderen. Voor meer informatie bezoek je de site www.bourgogne-france.com


- Op minder dan 45 km ligt, rustend op een hoogte, het prachtig middeleeuws stadje Vézelay met zijn basiliek en zijn gezellige straatjes. Vlakbij ligt het kerkje van Saint-Père sous Vezelay evenals het indrukwekkend kasteel van Bazoches, zetel van de familie Vauban. Ze zijn een ommetje waard.

Niet ver vandaar ligt de minder gekende middeleeuwse stad Clamecy. Het was de verzamelplaats van het hout van de Morvan, vooraleer het per vlot naar Parijs werd vervoerd. Een feest in de maand augustus herdenkt deze gebeurtenissen.

Na een wandeling in de stad kunt u eveneens het museum bezoeken, dat o.a. de overblijfselen toont , die gevonden werden op de site van Compierre. Bezoek op internet de site des Vaux d'Yonne..

Andere steden tonen u het echte Frankrijk, zoals Tannay, een sympathiek stadje op 20 km Nevers, prefectuur van de Nièvre op 55 km, waar u een historisch parcours kunt afleggen, dat op het voetpad is uitgestippeld. La Charité-sur-Loire , stad van het boek.
Champallement ligt slechts op een vijftig kilometer van Magny-Court, waar elk jaar de grote automobielprijs van Frankrijk gehouden wordt.

Liefhebbers van gastronomie zullen in een straal van 15 tot 20 km zeker een restaurant van hoge kwaliteit vinden.

 

 

 BOURGOGNE - BOURGONDIË

Vakantiewoningen - B&B - Gastenkamers